Onze kamers

In ons kleine gezellige hotel geniet elke gast van een persoonlijk luxeverblijf.

De kamertjes zijn ruim en hoog met een oppervlakte van 6m³ meter voor een single-kamer en 11m³ voor een duo-kamer.
Ze staan tevens onder videobewaking zodat we ook vanuit onze eigen woning altijd zekerheid hebben over het welzijn van onze logés.

De katjes hebben allemaal een eigen krabpaal, een aantrekkelijke krabplank om zich helemaal aan uit te rekken, speelgoedjes voor de actieve momenten, dagelijks en meerdere keren per dag, propere eet- en drinkbakjes. Verschillende ligplaatsen met en zonder dekentjes om lekker te luieren of zich even rustig terug te trekken en uiteraard een persoonlijke kattenbak.
Ook heeft elke kattenbak een eigen schepje, zodat er geen enkele kans bestaat op eventuele kruisbesmetting.

Onze kamers - Kattenhotel Chez Chopin in Molenstede Diest

Verder proberen we de sfeer in ons hotel zo huislijk mogelijk te maken.
Zo speelt er altijd een rustig achtergrondmuziekje en wordt het hotel in de koude maanden aangenaam verwarmd. ‘s Zomers is het er lekker koel zodat onze gasten zich ook op hete dagen comfortabel voelen in hun pelsen jasje.
Ook wordt er alle dagen voor elk katje apart tijd gemaakt voor een knuffel-, borstel- en speelmoment. Uiteraard zonder iets te forceren, alles volgens het ritme en de noden van onze gasten zelf.

Al onze kamertjes zijn identiek qua inrichting. Wij vinden het niet meer dan normaal dat al onze gasten, groot of klein, raskat of niet, kort verblijf of bij ons voor een langere tijd, van hetzelfde comfort kunnen genieten. Voor allemaal dezelfde bedjes, dezelfde krabpaal, evenveel speel- en knuffeltijd. Dag in, dag uit, allemaal uniek en evenwaardig…

Want uiteindelijk is het toch daar waar het allemaal om draait: ook hen een echt vakantiegevoel geven!

De buitenren bij Kattenhotel Chez Chopin in Molenstede Diest

De Buitenren

Ons hotel biedt onze gasten naast de luxeverblijven binnen, ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een mooie grote kattenren buiten.

Deze is uiteraard veilig afgesloten en onderverdeeld in verschillende grote compartimenten, zodat ook daar de katjes van elkaar gescheiden blijven.
Op mooie dagen hebben ze hier echt alles wat hun hartje begeert: klimpalen, speeltjes, slaapplekjes in de zon en in de schaduw, waar ze heerlijk kunnen wegdoezelen, genietend van de gezonde buitenlucht en het getjilp van de vogeltjes.

Binnenspeeltuin

We hebben er in ons hotel bewust voor gekozen ook ruimte te voorzien voor een aantrekkelijke binnenspeeltuin.

Alle dagen mogen de katjes hiervan gebruik maken. Ook nu weer ieder apart uiteraard, enkel de katjes uit eenzelfde gezin spelen samen…

We hebben een grote klimmuur gemaakt, bekleed met sisalmat waar ze van het ene bedje naar het andere kunnen springen.
Ook mogen ze hun nagels scherpen aan een echte boomstam, spelen in de tunnels en zelfs lopen in het grote rad dat speciaal voor onze meest actieve gasten werd geïnstalleerd.
Bovendien staan we zelf ook garant voor het nodige entertainment.
Zwaaien met hengels, balletjes gooien, hen eens flink laten jagen achter het rode stipje van het laserlampje,…

Keer op keer dolle pret, zowel voor de katjes als voor ons!

De Voeding

Vanaf augustus 2021 stapt het hotel af van het aanbieden van de 2 arrangement.

Het Picknick arrangement en het All-In arrangement worden nu een “Dag arrangement”

We merkten op dat bijna 98% van onze baasjes de keuze maakte voor het Picknick arrangement, dit houdt in, het zelf meebrengen van het voedsel voor de poezel.

Hierdoor bleef het hotel dikwijls met voeding over die we na een tijdje moesten wegdoen om steeds vers voer te kunnen geven.

Daarom hebben we bepaald dat vanaf augustus 2021 de voeding steeds moet meegegeven worden bij het verblijf van de poezel.

Zeg nu zelf, toch geen grotere geruststelling dan de zekerheid dat geen enkel katje in ons hotel met lange tanden voor z’n eten zal zitten. Gewoon, het gekende dagdagelijkse voer, met liefde geserveerd op een bordje…

 

Verder willen we ook rekening houden met de eetgewoontes van éénieder van onze gasten.
De ene verslindt een grote hoeveelheid probleemloos in één keer, een ander ziet het liever meermaals per dag in kleinere porties verschijnen.

Deze specifieke afspraken worden gemaakt tijdens het kennismakingsgesprek, zodat wij vanaf het moment dat jullie schat bij ons arriveert, weten welke hotelservice te hanteren.

En voor de echte lekkerbekken die intens genieten van een stukje verse kip, vis of vlees, is er ook goed nieuws. Want dit maken we op zondag met plezier voor hen klaar.

Algemene Punten

Hygiëne is een absolute must in ons hotel. “Kraaknet” en “smetteloos” zijn dan ook zaken die wij hoog in het vaandel dragen.
Het is onze prioriteit ervoor te zorgen dat onze gasten tijdens hun verblijf op elk moment van de dag beschikken over een spic en span kamertje, met een zuivere kattenbak en voedings- en drinkbakjes die dagelijks een sopje zien.

Mocht u speciale wensen hebben wat bijvoorbeeld de vachtverzorging van uw katje betreft, dan zullen we alles in het werk stellen om dit naar wens te laten verlopen.
Een borstel en kam hanteren we bij de katjes die dit toelaten gewoon tijdens het speel- en knuffelmoment.

Enkel voor extra verzorgingen vragen we een kleine bijdrage, die uiteraard eerst met u besproken worden.

In ons hotel handhaven we zeer strikte regels aangaande verplichte vaccinaties en behandelingen tegen parasieten. Meer hierover vindt u in de “Algemene Voorwaarden”.

Verder werken wij samen met een vaste dierenarts die uiteraard verstand heeft van katten.
Mocht u zich echter comfortabeler voelen dat wij contact opnemen met uw vaste dierenarts voor het stellen van bepaalde vragen, dan houden wij daar graag rekening mee.
Dringende interventies gebeuren begrijpelijkerwijs wel door onze vaste dierenarts, zodat geen kostbare tijd verloren gaat.